Ngeri Woi! Mayat Berkelimpangan Di Sepanjang Sungai ( 20 Gambar Ngeri ).

Hi sweet! Setiap post dalam Blog Woi! ini adalah inspirasi harian yang bersumber dari himpunan halaman web seperti www.google.com , www.yahoo.com , www.facebook.com , www.blogspot.com , www.wordpress.com , www.twitter.com , en.wikipedia.org , www.youtube.com , www.bbc.co.uk , www.digg.com , www.amazon.com , dan manyak lagi tau. Ianya semacam kajian bacaan harian yang ingin dikongsi bersama semua. Ape kate dia " Sharing Is Caring ".

Post terbaru blogwoi.blogspot adalah mengenai Apa yang kita dengar tentang Sungai Gangga adalah bahawa sungai tersebut adalah sungai suci, dan itulah yang selalu di war-warkan oleh kerajaan India kepada dunia. Di sungai ini penduduk setempat menyandarkan hidupnya. Mereka melakukan banyak perkara di sungai ini dari mencuci pinggan hinggalah mandi untuk membersihkan badan.


Namun tahukah anda, bahawa disungai ini sebenarnya juga merupakan tempat pembuangan mayat bagi keluarga-keluarga miskin yang tidak mempunyai bayaran untuk menguruskan anggota keluarga mereka yang telah meninggal. Mayat di buang di sungai ini sebagai tempat pengebumian mereka.


Sering di temui mayat di tempat ini dalam keadaan yang sudah membusuk dan sangat mengerikan, bahkan ada kalanya mayat-mayat tersebut di makan oleh binatang seperti burung dan anjing. Memang tempat yang sangat seram dan menakutkan.


Meskipun mayat adalah manusia yang sudah tidak bernyawa, sebenarnya mereka juga harus dihormati dan di muliakan. Namun mungkin memang begitulah cara penduduk setempat menghormati dan memuliakan mayat-mayat tersebut.


Gambar-Gambar ini akan membawa anda kepada sebuah cerita yang sebenarnya tentang Sungai Gangga yang selalu disebut-sebut sebagai sungai suci.


The Ganges[4] (/ˈɡændʒiːz/ gan-jeez) or Ganga (Hindi: [ˈɡəŋɡaː]), is a trans-boundary river of India and Bangladesh. The 2,525 km (1,569 mi) river rises in the western Himalayas in the Indian state of Uttarakhand,[4] and flows south and east through the Gangetic Plain of North India into Bangladesh, where it empties into the Bay of Bengal. It is the longest river of India and is the second greatest river in the world by water discharge.[5] The Ganges basin is the most heavily populated river basin in the world, with over 400 million people and a population density of about 1,000 inhabitants per square mile (390 /km2).- Wikipedia.


Sumber : www.google.com , www.yahoo.com , www.facebook.com , www.blogspot.com , www.wordpress.com , www.twitter.com , en.wikipedia.org , www.youtube.com , www.bbc.co.uk , www.digg.com , www.amazon.com , dan manyak lagi tau.
Share on Google Plus

About Harif Baginda

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments :